Drukfout op geodriehoek HEMA

geodriehoek-hema-11-05-2018-780.jpg

Eindexamenkandidaten die recent een geodriehoek bij de HEMA hebben gekocht kunnen maar beter controleren of de aanduidingen erop wel kloppen. De winkelketen waarschuwt dat er in de afgelopen weken een partij van de driehoeken is verkocht met drukfouten. Bij de foutieve exemplaren staan te veel streepjes tussen de tientallen aan de buitenkant.

De drukfout kwam aan het licht door een oplettende examenkandidate. 'Met de start van het Centraal Schriftelijk Eindexamen maandag is HEMA er veel aan gelegen om iedereen van een goede geodriehoek te voorzien. Alle voorraad, zowel in de winkels als in het centraal distributiecentrum worden nagekeken op deze drukfout om zo snel mogelijk weer de juiste exemplaren in de winkels te krijgen', aldus de keten.

Waarschuwing

Op Twitter waarschuwen ook het College voor Toetsen en Examens (CvTE) en het ministerie van Onderwijs voor de 'ongeschikte' en 'foute' exemplaren. Check de jouwe goed, adviseert het CvTE. Goed opletten, zegt ook het ministerie, om problemen bij het eindexamen te voorkomen.

Een woordvoerster van HEMA kon nog niet zeggen hoeveel van de foutieve driehoeken er zijn verkocht.

Bron: ANP