background branding

Drukkerij van Donald Duck en Libelle in financiële problemen

circle-media-group-donald-duck-15042019.jpg

Circle Media Group (CMG), het bedrijf achter de drukkerij Roto Smeets, heeft uitstel van betaling aangevraagd voor de meeste van zijn Nederlandse activiteiten. Daarmee dreigt een faillissement voor de drukker die onder meer de Libelle en de Donald Duck vervaardigt.

Roto Smeets is onder meer actief in Deventer en Weert onder de naam Roto Smeets en is ook het bedrijf achter Senefelder Misset in Doetinchem. Volgens het moederbedrijf CMG liggen uitdagende marktomstandigheden in de Europese grafische industrie ten grondslag aan de surseance. De leiding van het bedrijf onderzoekt een mogelijke reorganisatie van de onderneming.

Ten tijde van de surseance blijven de drukkerijen gewoon operationeel. De marketingtak in Amstelveen valt buiten de regeling. Ook activiteiten in België, Oostenrijk, Spanje en Hongarije zijn geen onderdeel van het uitstel van betaling. Bij Roto Smeets Group werken circa 800 medewerkers.

FNV heeft nog geen rechtstreekse informatie ontvangen

Vakbond FNV laat weten zich in te zetten voor behoud van zo veel mogelijk banen en wil met het bedrijf in gesprek. 'De FNV heeft de uitstel van betaling via een persbericht van het bedrijf moeten vernemen, maar rechtstreeks hebben wij geen informatie ontvangen. Ik wacht op formeel contact, zodat ik kan vernemen wat de reden is van deze aanvraag', zo laat bestuurder Bernard van Iren weten.

Bron: ANP