'Duisenberg-regeling niet redelijk'
De Duisenberg-regeling biedt geen redelijke oplossing voor de klanten van Dexia. Dat betoogden diverse advocaten woensdag voor het gerechtshof in Amsterdam.
'Deze regeling staat niet in verhouding tot de werkelijk geleden schade.' Met die woorden probeerde advocaat H. Bosman namens tientallen beleggers de schikking in het conflict rond aandelenlease van tafel te vegen. Bosman vindt de belofte van Dexia om twee derde van de restschuld te compenseren te mager.Volgens de advocaat kunnen beleggers in een rechtszaak een ruimhartiger regeling afdwingen.
Enkele klanten van Dexia en advocaten zeiden woensdag dat de Duisenberg-regeling niet algemeen verbindend mag worden verklaard. Dexia en de belangenorganisaties Leaseverlies en Eegalease hebben het gerechtshof gevraagd de schikking op te leggen aan alle klanten van de bank. Daartoe moeten zij het gerechtshof er in een reeks hoorzittingen tot en met vrijdag van overtuigen dat de regeling een redelijke oplossing biedt. De advocaten van Dexia concludeerden de voorgaande zittingsdag dat dat het geval is.
Volgens advocaat G. Versteegh moet Dexia een stap verder gaan. Zij meent dat veel beleggingscontracten kunnen worden teruggedraaid omdat er sprake is van dwaling. 'Vernieting kan in zo'n geval ook bij de aankoop van een auto. Dexia bleek achteraf auto's te verkopen waarvan werd gezegd dat ze alleen vooruit konden maar die toch ook echt achteruit gingen', zei ze met een verwijzing naar de winstbeloftes aan klanten van Dexia.
'Er is sprake van financi