Duur water op festival leidt tot vragen in Haagse gemeenteraad

waterflesje-festival-04062019.jpg

De PvdA-fractie in de Haagse gemeenteraad heeft vragen gesteld over de afwezigheid van gratis tappunten op het dancefestival The Crave dat zaterdag in Den Haag plaatsvond. Bezoekers moesten op het festivalterrein flesjes water kopen voor 6 euro. Vele tientallen mensen klaagden op sociale media over de prijzen van water.

Raadslid Janneke Holman heeft maandag een bericht hierover van Omroep West bevestigd. De festivalorganisatie was maandag niet bereikbaar voor commentaar en zwijgt op haar eigen pagina over alle klachten.

'Zeker met die tropische temperaturen is het bizar als een festival geen gratis water ter beschikking stelt', aldus Holman. Mensen stellen op internet dat zij zelfs niet het festivalterrein af mochten om water te halen. De PvdA wil dat Den Haag in de festivalvergunning voor grote evenementen opneemt dat er verplicht gratis watertappunten op het terrein moeten zijn. 'Dat is in Amsterdam al jaren het geval.'

4,50 euro voor een flesje water

Inmiddels heeft een woordvoerder van festival The Crave in een reactie gezegd dat een flesje 4,50 euro kostte, waar bovenop nog eenmalig 1,50 euro statiegeld gerekend werd dat naar een goed doel naar keuze gaat. Volgens hem was het zaterdag niet tropisch warm in het Haagse Zuiderpark, maar was het er 22,5 graden.

Gratis kraanwater in restaurants

Vind jij dat een karaf kraanwater gratis moet zijn in restaurants?

Lees meer: 51% vindt dat kraanwater in restaurant gratis moet zijn

Bron: ANP