Duurzame Huizen Route: woningeigenaren delen tips

duurzame-huizen-route-780.jpg

Wie wil weten wat er komt kijken bij het verduurzamen van iemands huis, kan op de zaterdagen 2 en 9 november terecht bij zo'n vijfhonderd huiseigenaren in het hele land. Die laten zien welke maatregelen ze hebben genomen. Ze kunnen vertellen wat werkt en wat juist niet, en wat ze hebben weten te besparen. Zaterdag is de Nationale Duurzame Huizen Route.

Van aardgasvrij wonen tot dak- en gevelisolatie, van monumentaal wonen tot slimme nieuwe woningen, en van dubben over het aanschaffen van een warmtepomp tot wijkinitiatieven: twijfelaars willen informatie, en huiseigenaren willen hun ervaringen delen.

1500 woningen

Op de website staan ongeveer 1500 woningen waarvan de eigenaar altijd online te benaderen is met vragen.

Vorig jaar kwamen er 5000 mensen op af. Ook toen waren er ongeveer vijfhonderd woningen te bezichtigen. Overigens is de huizenroute er ook op zaterdag 9 november.

Update zaterdag 2 november 2019, 20:51 uur: Route trekt 2500 bezoekers

Ongeveer 2500 mensen hebben de Nationale Duurzame Huizen Route bezocht. Zij bezichtigden zo'n vijfhonderd energiezuinige huizen in het hele land om te kijken wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van een woning.

'Een veel voorkomende vraag was: wat kost het? En veel mensen willen weten in hoeverre je een huis moet isoleren om een warmtepomp te kunnen plaatsen', zegt een woordvoerster van de organisatie.

Bron: ANP