background branding

E-bike van 't Fietshokje raakt kwijt bij reparatie | Radar checkt

De tweedehands e-bike van mevrouw Baars raakt zoek nadat zij deze ter reparatie stuurt naar de fietsenwinkel ’t Fietshokje. Na zes maanden wachten is mevrouw Baars het beu en neemt contact op met Radar. Fons gaat langs bij mevrouw en belt de eigenaar van ’t Fietshokje op.

In maart koopt de Heerhugowaardse de e-bike van fietswinkel ’t Fietshokje. Na een week functioneert de display niet meer. Na een telefoontje van mevrouw Baars komt de fietswinkel de e-bike ophalen. Na 7 weken ontvangt ze bricht: de fiets is gerepareerd. De e-bike wordt teruggebracht, maar blijkt nog steeds niet goed te functioneren. Voor een tweede keer wordt de fiets naar het filiaal in Haarlem gebracht.

Contact zoeken met 't Fietshokje

Mevrouw Baars belt meerdere keren met de winkel, maar niemand kan haar helpen. Ze stuurt een mailtje waarin ze zegt contact op te nemen met Radar. Ze krijgt daarop een reactie van de winkel. ’t Fietshokje kan niet tijdig reageren vanwege drukte. Mevrouw Baars krijgt het verzoek om de klacht, die ze op Klachtenkompas heeft geplaatst, weg te halen. Als ze dat doet, helpt de fietswinkel haar. Ze schrikt, en schakelt Radar in.

Fons belt met de eigenaar van ’t Fietshokje. 'Uiterst opmerkelijk', noemt de eigenaar de kwestie. 'Wij hebben meerdere filialen, wij verkopen 1000 fietsen per week. Er kan wel iets misgaan.' De eigenaar zegt dat het personeel fouten kan maken, maar dat hij het onbegrijpelijk vindt dat de e-bike zoek is geraakt. 'Dit is nog nooit voorgekomen.'

Mevrouw Baars krijgt het geld teruggestort van de e-bike. Waar de elektrische fiets is gebleven blijft een raadsel...

Forumreacties

2
  • Door Radar

De tweedehands e-bike van mevrouw Baars raakt zoek nadat zij de fiets ter reparatie opstuurt naar de fietsenwinkel ’t Fietshokje. Na zes maanden wachten is mevrouw Baars het beu en neemt contact op met Radar. Kan Fons haar helpen? Radar maandagavond 30 september 2019 om 20:30 op NPO 1

  • Door fred-

Het is nu weer 5 maanden verder, hoe is het afgelopen Fons?