E-mailprogramma IncrediMail houdt op met bestaan

20200306_incredimail_typo.png

IncrediMail, het e-mailprogramma met focus op het toevoegen van unieke opmaak aan de e-mails, is binnenkort niet meer te gebruiken. Vanaf 20 maart stopt het bedrijf Perion met de ondersteuning van het programma en kan het niet beloven dat het nog blijft werken.

Op de website van IncrediMail heeft ontwikkelaar Perion een bericht geplaatst waarin het meldt dat de ondersteuning per 20 maart 2020 stopt. Nu het internet meer is gaan draaien op sociale media en minder op e-mail, heeft het bedrijf besloten om zich op andere zaken te focussen, aldus het bericht.

Wat zijn de gevolgen?

Perion schrijft dat vanaf 20 maart niet meer mogelijk is om e-mails te ontvangen of verzenden via IncrediMail. Ook kun je volgens ontwikkelaars ook niet meer bij je contacten en bijlagen.

Wel geeft het bedrijf aan dat je 'in sommige gevallen' nog wel deze functionaliteiten kunt gebruiken, maar dat ze een stuk minder betrouwbaar zijn en je er geen technische ondersteuning meer bij kunt krijgen.

Waar het op neer lijkt te komen, is dat het bedrijf stopt met de ontwikkeling en ondersteuning van het programma, maar het aanvankelijk nog wel blijft werken. Als er veiligheidsproblemen worden gevonden of er nieuwe functies moeten worden toegevoegd om bij de tijd te blijven, doet Perion daar niets meer aan.

Wat kan ik doen?

Er zijn verschillende programma's die je kunt gebruiken om e-mails te versturen. Je kunt terugvallen op de website van je mailprovider of een ander programma kiezen. Daarvoor zijn verscheidene opties, zowel gratis als betaald.

Bij Windows 10 zit Windows 10 Mail ingebouwd, maar je hebt ook andere gratis programma's als Mozilla Thunderbird, eM Client of Mailbird. Er zijn ook betaalde programma's, zoals Microsoft Outlook. Heb je een Apple-computer, dan kun je gebruikmaken van Apple Mail.