Een bezoek brengen aan Disneyland Parijs? Dit zijn de regels

15072020 disney.jpg

Vanaf vandaag, 15 juli, zijn de parken van Disneyland Parijs weer open. Tijdens deze gefaseerde opening kun je een bezoek brengen aan de twee Disney-parken, het hotel Disney's Newport Bay Club en Disney Village. Maar wat zijn de regels? En wat gebeurt er met je reservering als de situatie plotseling verandert?

Radar zet de ingevoerde maatregelen voor je op een rijtje.

Minder capaciteit

Er gelden aangescherpte gezondheidsmaatregelen voor gasten en werknemers. Zo wordt de capaciteit van de parken aanzienlijk beperkt in overeenstemming met de geldende richtlijnen van de Franse overheid en lokale autoriteiten.

Hoe koop je nu een kaartje?

Om aan deze capaciteit te kunnen voldoen is het niet mogelijk om een kaartje aan de poort te kopen. Het aantal gasten wordt beheerd via een nieuw online reserveringsplatform op de officiële website van het resort of telefonisch. Je kunt reserveren voor een datum vanaf 15 juli tot en met 30 oktober 2020. 'Binnenkort worden er nieuwe data toegevoegd.' Tickets en arrangementen zijn ook verkrijgbaar via officiële reispartners.

Mondkapje verplicht voor iedereen vanaf elf jaar oud

Een andere voorzorgsmaatregel die is ingevoerd, is dat iedere bezoeker vanaf elf jaar oud een mondkapje moet dragen, behalve tijdens het eten uiteraard. Dit geldt ook voor medewerkers en externe operators.

Afstandsmaatregelen

Zoals op vele andere plekken gelden ook in het gehele resort afstandsmaatregelen. Dit geldt dus ook voor wachtrijen, attractievoertuigen, winkels, hotels, restaurants en andere faciliteiten. 'Er is duidelijke bewegwijzering om gasten hierop te wijzen.'

De 'Single Rider'-service en 'Fastpass'-service zijn tijdelijk niet beschikbaar. Ook kan er niet worden geknuffeld met Disney-figuren. Verder is het goed om te weten dat er bijvoorbeeld geen grote optocht is en dat de lichtshow in de avond tijdelijk niet doorgaat.

Als je in een Disney Hotel verblijft, krijg je extra tijd om het park te bezoeken. Dit houdt in dat je vóór de officiële openingstijden toegang krijgt tot de parken, zodat het minder druk is. Verder kunnen de liften in de hotels door één groep tegelijk worden gebruikt en zijn er bij de recepties plexiglaswanden geplaatst.

Desinfectiepunten

In het hele resort zijn meer 2000 desinfectiepunten en handwasstations geplaatst. 'Vooral bij de in- en uitgangen van attracties, boetieks, restaurants en theaters.' Ook worden er extra schoonmaakbeurt verricht in zowel het hotel als het park.

Meer flexibiliteit

Daarnaast zijn er nieuwe wijzigings- en annuleringsvoorwaarden om 'maximale flexibiliteit' te bieden. Hierdoor is het mogelijk om je boeking in een Disney-hotel of Disney Nature Resort tot zeven dagen voor aankomst kosteloos te annuleren of wijzigen met volledige terugbetaling. Dit is wel exclusief verzekering en vervoerskosten.

Je kunt ook in termijnen betalen. Als je hiervoor kiest, betaal je een aanbetaling van 15 procent van het totale bedrag tijdens je boeking. De rest betaal je op elk moment in maximaal vijf termijnen tot dertig dagen voor je aankomstdatum. 'Je kunt het resterende bedrag in één betaling op onze website voldoen of telefonisch in maximaal vijf termijnen.'

Ticket zonder datum of jaarpas?

Als je een ticket zonder datum hebt of een jaarpas, moet je een reservering maken op het online reserveringsplatform om op de datum van jouw keuze toegang te krijgen tot het pretpark. Dit is namelijk afhankelijk van de beschikbaarheid.

Al in het bezit van ticket op datum?

Als je al een ticket op datum hebt, hoef je niet te reserveren voor toegang. Dit geldt ook voor gasten die een arrangement hebben, inclusief toegangstickets en verblijf in een Disney-hotel of Disney Nature Resort. In dit geval heb je namelijk gegarandeerd toegang voor de duur van je verblijf.

Disneyland Parijs zal de situatie de komende tijd in de gaten houden en indien nodig de gezondheidsmaatregelen aanpassen in overeenstemming met de geldende richtlijnen. Je kunt alle maatregelen hier nalezen.