background branding

Eind aan maaltijdrel Vondelflat: keuzevrijheid voor bewoners, rechtszaak van tafel

senioren-eten-vondeflat-keuzevrijheid-maaltijdrel-780.jpg

De bewoners van de Vondelflat in Groningen mogen voortaan zelf hun eten kiezen. Daarmee is de maaltijdrel opgelost. Volgens RTV Noord is dat de uitkomst van een bemiddeling door de gemeente Groningen.

Veertien bewoners van de flat wilden zelf hun eten kiezen, en niet verplicht zijn om het eten van de maaltijdleverancier te krijgen. Zij besloten om op eigen houtje eten bij een andere leverancier te bestellen. Dat schoot de Vondelflat in het verkeerde keelgat. Directeur Berend Lugies wilde de ontevreden bewoners voor de rechter slepen.

Zowel op onze site als in Radar Radio hebben we meerdere keren aandacht besteed aan de Vondelflat-maaltijdrel.Bekijk ons dossier: Maaltijdrel Vondelflat

Ook deden we een oproep aan Lugies om te stoppen met de rechtszaak. Die oproep kon op veel bijval rekenen.

Meer bewoners willen graag zelf bepalen wat ze eten

Uiteindelijk trad de gemeente Groningen op als bemiddelaar. Zij hield een enquête onder de bewoners, waaruit bleek dat 22 van de 75 huishoudens die de vragenlijst hadden ingevuld, graag zelf willen bepalen wat ze eten.

Daarom is afgesproken dat alle rechtszaken van tafel zijn en dat er keuzevrijheid komt, zo meldt RTV Noord. In september zullen gesprekken plaatsvinden over de vraag hoe de maaltijdvoorziening eruit moet komen te zien. Alle bewoners mogen daarbij zijn.

Bron: ANP MediaWatch / RTV Noord