Einde aan samenwerking MeesPierson en Triodos

duurzaamvermogen23.jpg

ABN AMRO MeesPierson en de Triodos Bank stoppen met ingang van volgend jaar met hun samenwerking op het gebied van duurzaam vermogensbeheer.

De activiteiten van hun in 2005 opgerichte joint venture Triodos MeesPierson (TMP) worden voortgezet binnen beide banken, zo werd donderdag bekendgemaakt.

Geen oneindige samenwerking

'Bij de start van de joint venture was het, zoals bij de meeste joint ventures het geval is, niet de bedoeling om deze oneindig te laten bestaan', zo stelt algemeen directeur Jos ter Avest van ABN AMRO MeesPierson in een toelichting. De samenwerking was volgens hem aangegaan 'in een tijd dat duurzaam beleggen nog iets bijzonders was, wat speciale aandacht behoefde om tot wasdom te komen'.

Aandacht voor onderbrengen medewerkers en activiteiten

De komende periode wordt gewerkt aan het onderbrengen van de medewerkers en activiteiten binnen beide banken. ABN AMRO MeesPierson en Triodos Bank zijn ieder voor de helft eigenaar van TMP, die eind vorig jaar goed was voor een beheerd vermogen van 4,3 miljard euro. Daarvan was 3,6 miljard euro afkomstig van ABN AMRO-klanten en 702 miljoen euro van Triodos-klanten.

Bron: ANP