Elektrische apparaten minder vaak bij restafval

afgedankte-elektronica-afval_780.jpg

Afgedankte elektrische apparaten zitten minder vaak bij het restafval. In de periode 2012-2016 nam de hoeveelheid zogenoemde kleine e-waste dat als restafval wordt weggegooid af van 33,6 tot 21,9 miljoen kilo.

Als mensen de oude spullen zomaar weggooien, gaan die verloren voor recycling, waarschuwt de NVMP. De vereniging, waarbij 1700 producenten en importeurs van elektrische apparaten zijn aangesloten, adviseert en helpt gemeenten bij afvalscheiding.

E-waste inzamelen

NVMP en Wecycle, een non-profitorganisatie dat de inzameling en recycling uitvoert, zijn blij met de afname van het aantal elektrische apparaten in restafval. Ze benadrukken dat scheiding aan de bron van groot belang blijft en dat gemeenten op jaarbasis nog ruim 15 miljoen kilo e-waste extra zouden kunnen inzamelen.

Heb jij zo'n la vol oude mobieltjes, camera's en tablets? Je moet ze dus niet bij het restafval gooien. Maar wat dan wel? Lees hoe en waar je deze apparaten wel moet weggooien. En lees ook hoe je daarbij kunt voorkomen dat je gegevens op straat komen te liggen.

Bron: ANP