Elektrische Volkswagenauto's terug naar garage voor update

volkswagen-19022021-780.jpg

Volkswagen haalt alle verkochte elektrische auto's uit de nieuwe ID-serie terug naar de garage voor een update van de geregeld haperende software, meldt het FD. Die update kan niet gedaan worden via internet. Het model is sinds september vorig jaar verkrijgbaar, nadat de lancering ervan, ook al door softwareproblemen, met vier, vijf maanden was uitgesteld.

Naar nu blijkt regent het klachten over storingen met de elektronica, de navigatie, het gebruiksgemak, maar ook over de actieradius van de wagen. In sommige gevallen leidt dat tot onveilige situaties, omdat de wagen stil komt te staan of richtingaanwijzers niet goed functioneren.

Veel in Nederland verkocht

Volgens een woordvoerder van Volkswagen is de veiligheid 'niet in het geding'. 'De ID.3's waren en zijn volledig functioneel, rijklaar en voldoen aan alle eisen die Volkswagen aan de veiligheid van zijn voertuigen stelt.' De Duitse autobouwer stelt dat alleen in 2020 al 56.500 ID.3's zijn verkocht. Opvallend veel daarvan in Nederland: 11.000. Alleen in Duitsland werden er iets meer verkocht.

Bron: ANP MediaWatch / FD