background branding

'E.ON is minst duurzame energieleverancier'

eon-duurzaamheid-171023.jpg

E.ON is verkozen tot minst duurzame energieleverancier. Dit hebben de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE maandagavond bekend gemaakt na een onderzoek in hoeverre aanbieders van energie investeren in duurzaamheid. Radar Online ging samen met Greenpeace langs bij E.ON.

De cijfers in het onderzoek die hieruit voortkomen, lopen erg uiteen. Terwijl Pure Energie, Qurrent en om (voorheen de Duurzame Energie Unie) een perfecte score van 10 krijgen, scoren Anode Energie en Robin Energie het laagst met een 4,1. Leverancier E.ON staat onderaan de lijst met een 3,3. Vorig jaar scoorde E.ON nog een 4,6 waarmee het in de middenmoot stond.

Gemiddelde score omhoog

Dit jaar hebben de bedrijven met een gemiddeld van een 6,2 beter gescoord dan vorig jaar.  Ook wordt er steeds minder grijze energie geleverd. Maar om tot een volledig duurzame stroomvoorziening te komen, zijn nog wel overheidsingrijpen nodig. Daarbij is het nieuwe kabinet volgens het onderzoek goed op weg. Het voornemen is om voor 2030 alle kolencentrales uitgefaseerd te hebben.

Het onderzoek vond plaats tussen juli en september 2017. Er zijn 40 stroomleveranciers onder de loep genomen op het gebied van investeringen, productie, inkoop en levering.

Bron: Greenpeace / Consumentenbond