Er komt een Oudertelefoon vanaf 1 mei. Wat houdt het in?

Oudertelefoon_30.04.2020.jpg

Vanaf vrijdag 1 mei treedt de Oudertelefoon in werking. Het initiatief is bedoeld voor ouders en opvoeders die een luisterend oor nodig hebben. Het is een variant op de Kindertelefoon, die vorig jaar het veertigjarig bestaan vierde.

De Oudertelefoon wil stimuleren dat ouders en opvoeders meer gaan praten over vervelende of lastige situaties rond opvoeden. Met de slogan 'Zeg het gewoon. De Oudertelefoon' maakt de gratis en anonieme dienst zich bekend aan heel Nederland.

Meer druk voor ouders

'Door de coronamaatregelen en de combinatie van thuiswerken, zorgen en onderwijs faciliteren, staan momenteel steeds meer ouders onder druk. Dat is ook terug te zien in de toegenomen cijfers over huiselijk geweld en het aantal telefoontjes naar de Kindertelefoon', meldt de nieuwe dienst.

Vrijwilligers

De Oudertelefoon wordt bemand door vrijwilligers met een achtergrond in de zorg, het onderwijs, psychologie en/of coaching. Samen met een groot team vrijwilligers wordt een reclamecampagne opgezet om zoveel mogelijk ouders in Nederland te bereiken.

Op werkdagen is de dienst, die ook na de coronacrisis blijft bestaan, van 09.00 tot 15.00 uur bereikbaar.

Bron: ANP