background branding

'EU krijgt miljoen laadpunten en waterstofstations in 2025'

laadpunten-2025-EU-13122019.jpg

Als het aan de Europese Unie ligt hebben autorijders met een lage CO2-uitstoot vanaf 2025 een stuk meer mogelijkheden om hun auto van stroom of waterstof te voorzien. In de Europese Groene Deal zijn plannen gepresenteerd om vanaf 2025 een miljoen laadpunten en waterstofstations in de Europese Unie te hebben. 

Volgens cijfers van de EU zijn er nu zo'n 975.000 auto's met een lage emissie en ongeveer 140.000 laadpunten. De verwachting is dat er in 2025 zo'n dertien miljoen voertuigen met een lage CO2-uitstoot in Europa rondrijden.  

De opschaling van het aantal laadpunten komt voort uit milieuplannen van de Europese Unie om de koolstofdioxide-uitstoot in 2030 gehalveerd te hebben. In 2050 moet Europa het eerste klimaatneutrale continent zijn. 

Laadinfrastructuur

De Europese Commissie moet de concrete plannen nog presenteren. Wel is duidelijk dat de stations met name ondersteuning moeten bieden op afgelegen plekken en om het afleggen van lange afstanden mogelijk te maken. 

Radar schreef eerder een artikel over of de (laad)infrastructuur van Nederland een toename van het aantal elektrische auto's wel aankan. Lees het artikel hier. 

Bron: Tweakers