background branding

Evi van Lanschot tweede bank met 0 procent spaarrente

OuderenSpaargeld_24092019.jpg

Spaarders die hun geld bij Evi van Lanschot stallen, krijgen daar geen rente meer over. De dochteronderneming van Van Lanschot Kempen, die ook een spaarrekening aanbiedt, verlaagde de spaarrente naar 0 procent.

Evi is de tweede Nederlandse bank die de spaarrente voor een normale spaarrekening op 0 procent zet voor alle spaarders. Eerder deed Triodos Bank dat al. De grootbanken zijn daar nog niet aan toe, maar ook daar gaat de rente steeds verder omlaag. Bij ING is de spaarrente bijvoorbeeld 0,02 procent.

Ook negatieve rentes

Negatieve rentes zijn er ook in Nederland, maar vooralsnog alleen voor vermogende spaarders. Van Lanschot Kempen heeft bijvoorbeeld een negatieve rente voor klanten die meer dan 2,5 miljoen euro op hun spaarrekening hebben. Ook bij Hof-Hoorneman Bankiers moeten vermogende klanten toeleggen op hun spaargeld.

Uitzending Radar negatieve spaarrente

Radar heeft in een speciale thema-uitzending uitgebreid aandacht besteed aan de negatieve spaarrente. Wil jij hier alles over weten en wat mogelijke gevolgen voor jouw spaargeld zouden zijn? Bekijk de fragmenten hier. 

Negatieve spaarrente: dit zijn de gevolgen

Negatieve spaarrente: de effecten op de woningmarkt

Als jouw vragen over negatieve rente beantwoord in de livestream 

Bron: ANP