background branding

Facebook gaat met Marketplace de concurrentie aan met Marktplaats

facebook-marketplace-14aug17.jpg

Facebook rolt vanaf maandag een update uit, waardoor ook Nederlandse consumenten gebruik kunnen maken van Facebook Marketplace. Dit meldt het Algemeen Dagblad. Het sociale netwerk gaat hiermee de strijd verder aan met Marktplaats.

Volgens het AD maken op dit moment al ruim 2,3 miljoen leden gebruik van honderden verkoopgroepen op het sociale netwerk om tweedehands spullen te (ver)kopen. Hierdoor is Facebook reeds een geduchte concurrent van Marktplaats.

Facebook Marketplace

Facebook Marketplace is een nieuwe functionaliteit, waarmee gebruikers hun spullen gemakkelijker aan een grotere groep mensen aan de man kan brengen. Sinds oktober vorig jaar is deze functie al beschikbaar in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Weten met wie je handelt

Volgens Facebook-woordvoerder Tineke Meijerman is het grote voordeel van Marketplace dat je weet met wie je handelt. Meijerman: 'Het is fijn om het publieke profiel van een verkoper te kunnen zien, hoe lang diegene al op Facebook zit en of je gemeenschappelijke vrienden hebt.' Hiermee is de kans op fraude mogelijk ook kleiner dan op Marktplaats.

Lees ook: Online kopen via Facebook en Marktplaats: waar moet je op letten?

Facebook Marketplace in Nederland - afbeelding

Wat gebeurt er met de huidige verkoopgroepen?

De introductie van de nieuwe Marketplace betekent volgens Meijerman niet het einde van koop- en verkoopgroepen.'Mensen houden van die manier van kopen en verkopen omdat de groepen vaak persoonlijk en uit de buurt zijn.'

Reactie Marktplaats

Concurrent Marktplaats erkent de groei. 'We houden de concurrentie in de gaten, maar zien zelf ook een groei van het aantal bezoekers', aldus woordvoerder Jan-Willem te Gussinklo.

Bron: ANP MediaWatch / Algemeen Dagblad