Facebook introduceert bewaarfunctie

Zie je iets interessants op Facebook maar heb je nu even geen tijd om het te lezen? Dankzij een nieuwe functie van het online smoelenboek hoef je deze berichten niet langer in je achterhoofd te bewaren. Met ‘Save’, of in Nederlands: 'Opslaan', zet je links opzij, zodat je ze op een later moment makkelijk terug kunt vinden en lezen.

De opgeslagen links zijn in principe alleen zichtbaar voor jouzelf, tenzij je ervoor kiest om het met anderen te delen. Dit meldt software-enigeer bij Facebook Daniël Giambalvo, volgens Bright.

Links die je opslaat, worden door Facebook automatisch in rubrieken gezet: bijvoorbeeld ‘muziek’, ‘links’ of ‘plaatsen’. Om je aan je leesvoornemen te herinneren, verschijnen de berichten in je newsfeed. Je kunt opgeslagen berichten overigens niet offline bekijken, zoals met diensten als Pocket en Instapaper wel kan.

De functie is te vinden onder het tabblad ‘meer’. Alleen berichten met een link kun je bewaren. De opgeslagen berichten vind je terug in het menu aan de linkerkant.

Bron: Bright.nl