Facebook wacht langer met definitief verwijderen account

facebook-verwijderen04102018.jpg

Facebook geeft gebruikers langer de tijd om het verwijderen van hun account te kunnen herzien. Binnen dertig dagen moet nu worden aangegeven dat het account toch wordt behouden, voorheen was dit veertien dagen. 

Facebook wil met de verlenging gebruikers langer de tijd geven om een weloverwegen beslissing te maken. ‘We hebben gemerkt dat mensen na de periode van veertien dagen nog probeerden in te loggen in hun account’, verklaart een woordvoerder van Facebook in gesprek met technieuwswebsite The Verge. 

Je Facebook-account verwijderen? Kijk hoe dat moet! 

Gegevens later verwijderd

De aanpassing betekent ook dat Facebook pas na dertig dagen begint met het verwijderen van gegevens, wat in totaal negentig dagen kan duren. Vincent Böhre , directeur van Privacy First, vindt dat vreemd. ‘Als jij besluit om je account te verwijderen en je gegevens snel gewist wil hebben, zou dat vanuit het perspectief van privacy zo snel mogelijk moeten kunnen gebeuren.’ 

Dat je gegevens langer op Facebook blijven staan heeft volgens Böhre ook andere gevolgen. ‘Overheden en andere instanties kunnen een account nog langer traceren. Iemand die wordt opgespoord wil zijn account juist snel kunnen wissen.’ Ook zouden commerciële partijen nog langer gebruik kunnen maken van de gegevens. 

Bron: Privacy First / Nu.nl