background branding

Facebookbericht over schuld bij het CAK massaal gedeeld

update-cak-28-11-2018-780.jpg

Het Facebookbericht over mevrouw Bastiaansen (93) die door een fout van het CAK 16.000 euro moet terugbetalen, is meer dan 30.000 keer gedeeld.

Bekijk op Facebook

Wil je het Facebookbericht delen? Dat kan nog steeds! Klik op het bericht hierboven. Zie je het bericht hierboven niet? Dan heb je waarschijnlijk niet alle cookies geaccepteerd. Ga dan via deze link naar het bericht.

Duizenden euro's schuld door administratiefout

In de uitzending van 19 november besteedde Radar aandacht aan het verhaal van mevrouw Bastiaansen. Zij kreeg plots bericht dat ze ruim 27.000 euro schuld heeft bij het  Centraal Administratie Kantoor (CAK) door een fout in de administratie. Doordat het CAK het overlijden van haar man in 2003 niet verwerkt had, betaalde mevrouw Bastiaansen jarenlang een te lage eigen bijdrage. De fout is ontstaan bij het CAK, maar toch moet  mevrouw Bastiaansen betalen.

Als het CAK niet binnen de herzieningstermijn van 24 maanden blijft, mag de organisatie de eigen bijdrage later alsnog herzien maar dan niet terugvorderen met meer dan 24 maanden. Eind 2003 was al bekend dat meneer Bastiaansen overleden was, en de navordering wordt dus 'beperkt' tot 16.535,32 euro.

Meer dan 30 duizend keer gedeeld

'Deel dit bericht als je vindt dat de schuld moet worden kwijtgescholden!': schreef Radar op Facebook. Sindsdien is de video al meer dan 30.000 keer gedeeld. Veel mensen laten ook een reactie achter, zo schrijft Ina: 'Zo'n oude mevrouw heeft gewoon een nare laatste tijd in haar leven door iets waar zij totaal niets aan doen kan. Gewoon verdrietig on dit te zien! Kwijtschelden is het enige fatsoenlijke wat gedaan moet worden! Met een dikke bos bloemen voor de troost erbij!'

Houd onze website en de Facebookpagina van Radar in de gaten, als er nieuws is dan melden we dat.

Wil je het Facebookbericht delen? Dat kan nog steeds! Scroll naar boven voor het bericht, of klik hier om naar Facebook te gaan.

Kijk de uitzending terug: In de schulden door fout CAK

Meer over