background branding

Fiscale wet treft 65-plusser

Alle 3 miljoen gepensioneerden in Nederland hebben minder te besteden vanwege een belastingversimpeling die het vorige kabinet heeft ingevoerd. Daarover bericht de Volkskrant.

Ook bij ondernemers en de laagst betaalde werknemers daalt het inkomen maximaal 180 euro per maand, terwijl de maatregel niets oplevert voor de schatkist. Dat blijkt uit een analyse van loonstrookjes, uitgevoerd door staatssecretaris Frans Weekers van Financiën.

'Uit cijfers van Weekers blijft dat de kloof tussen werkenden en gepensioneerden nóg groter wordt', reageert 50Plus-voorman Henk Krol. PVV-Kamerlid Roland van Vliet wil de staatssecretaris vragen de wet aan te passen.

Volgens Weekers was de Tweede Kamer op de hoogte van de gevolgen van de maatregel, die is vastgelegd in de zogeheten Wet uniformering loonbegrip (WUL). Sinds de invoering wordt voor alle belastingen en premies met hetzelfde loonbegrip gerekend. Begin dit jaar stelden pensioenfondsen dat het aanvullend pensioen tot bijna 6 procent lager kon uitvallen door de WUL.

Bron: ANP