Flankerend beleid woekerpolis
Op 7 februari 2011 beloofde ASR in Radar dat iedereen kosteloos van zijn beleggingsverzekering afkon en over kon stappen naar een beter product. Aegon, Delta Lloyd, Reaal en Nationale Nederlanden beloofden allen het voorbeeld van ASR te volgen. Minister de Jager legt in de zomer van 2011 de afspraken vast in het flankerend beleid. Helaas is van deze afspraken niets terecht gekomen en lopen klanten nog steeds tegen kosten aan.
Als u gedupeerd bent moet u door uw toenmalige tussenpersoon kosteloos geholpen worden aan een ander en beter product. Als deze tussenpersoon dat niet meer kan (omdat hij bijvoorbeeld niet meer werkzaam is), moeten de verzekeraars u gratis helpen. Het Verbond van Verzekeraars ondersteund dit flankerend beleid, evenals de branchevereniging van tussenpersonen Adfiz.
Gebruik onderstaande voorbeeldbrieven om uw adviseur en/of verzekeraar aan te spreken over het flankerende beleid.Brief aan de adviseur (download)Brief aan de verzekeraar (download)
Forum
Discussieer mee op ons forum! Meld je vandaag nog aan en deel je inzichten met andere leden.
Forumreacties
8Een jaar geleden beloofden de verzekeraars in TROS Radar dat iedereen kosteloos van zijn polis af kon en kon overstappen naar een beter product. Ook de minister stelde dit in zijn zogeheten flankerende beleid, afgelopen zomer: niemand mag gehinderd worden bij het overstappen en het moet kosteloos zijn. Maar houden de verzekeraars zich aan deze afspraken? Maandag 23 april in Radar, om 20.30 uur bij de TROS op Nederland 1
Maar houden de verzekeraars zich aan deze afspraken? Laat me raden: nee. Hoe zit het ook al weer met die vos. Oja die verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Boevenbende, ze hebben al genoeg gecasht met vele kosten en nu moet er nog meer gecasht worden. Sja die rechtszaken moeten zeker ook betaald.
Eerlijk gezegd snap ik niet helemaal waarom Tros Radar zo aanstuurt op banksparen. De publieke opinie ten spijt, de feiten zijn dat je met een obligatiefonds ongeveer hetzelfde risico loopt als met een spaarrekening terwijl je een veel hoger rendement haalt. Het feit dat er bij obligaties geen bank tussen zit die een deel van het rendement in zijn zak steekt scheelt nogal...