Foto van bloemetje in webwinkel anders dan bezorgde boeket

Radar bestelt 7 boeketten bij 7 verschillende online verkooppunten. Wat blijkt? Van de 7 boeketten, is er 1 boeket precies volgens het plaatje op de website. 'Dat is niet veel', zegt expert bloemsierkunst Hanneke Frankema. 'Maar je mag er ook niet vanuit gaan dat iedere bloemist alle bloemen in huis heeft. Dat is niet te betalen.'

Frankema is enthousiast over de boeketten. 'Ze zijn vol, vers en goed van kleur. Gemiddeld zijn ze rond de 19 euro, dus je krijgt waar voor je geld. Maar klanten kunnen teleurgesteld zijn omdat sommige bloemen niet terugkomen in het boeket, die wel op de foto staan. Daarom het advies aan de bloemisten om de klant te bellen als niet alle soorten aanwezig zijn.'

De 7 online verkooppunten hebben regionale bloemisten de order verstuurd, waardoor Radar meerdere boeketten heeft ontvangen van één en dezelfde bloemist. Daarom noemt Radar geen bloemisten bij naam, maar vergelijken wij enkel het boeket met het plaatje van de website.

Forumreacties

29
  • Door Radar

Radar bestelt zeven boeketten bij zeven verschillende online verkooppunten. Komen de plaatjes op internet overeen met de werkelijkheid? Bekijk het fragment van maandag 6 mei 2019 terug.

  • Door Costnix

De plaatjes zullen altijd afwijken van de werkelijkheid. Het gaat erom of het aantal bloemen klopt en de kwaliteit van de bloemen goed is.

  • Door BL2

Als ik een Pizza uit de doos haal is deze ook altijd anders dan de foto op de doos. En opvallend, altijd is de echte Pizza voorzien van ruim minder beleg !