background branding

'Fox komt met eigen televisiezender'

Nederland krijgt er definitief een nieuwe televisiezender bij. Het Amerikaanse tv-concern Fox start in augustus met een nieuw open kanaal. Dat meldde de NOS woensdag. Fox wil dat nieuws nog niet bevestigen.

Eind november werd duidelijk dat Fox definitief een meerderheidsbelang mocht nemen in Eredivisie Live. Het bedrijf verzekerde zich voor de komende 13 jaar van de uitzendrechten van het voetbal in de eredivisie. Toen gaf de leiding van Fox al aan dat het een serieuze optie was om ook een nieuwe zender op het 'open net' te beginnen.

Op het kanaal van Fox, van mediamagnaat Rupert Murdoch, zouden naast sportwedstrijden en samenvattingen daarvan, ook televisieseries en films worden uitgezonden.

Presentator Toine van Peperstraten maakte vorige week bekend na 20 jaar te vertrekken bij de NOS. Hij maakte de overstap naar betaalkanaal Eredivisie Live, dat toen aangaf dat Van Peperstraten ook voor Fox zou gaan werken als dat een eigen open zender zou krijgen.

Fox onderhandelt nu nog met de kabelmaatschappijen over de voorwaarden voor doorgifte. Daarbij gaat het onder meer over de vraag op welk kanaal de nieuwe zender terechtkomt.

Bron: ANP