Fox Sports-abonnees blijven meer betalen bij Ziggo

foxsports-ziggo-meer-betalen.jpg

Fox Sports-abonnees blijven meer betalen als ze klant zijn bij Ziggo. Dit meldt het Algemeen Dagblad op basis van een uitspraak van de rechtbank in Amsterdam.

Ziggo noemt het goed nieuws voor haar klanten. Fox Sports heeft namelijk een nieuw model geïntroduceerd waarin de prijs van eredivisiebeelden voor providers afhankelijk is van hun totale abonneebestand. Omdat Ziggo de grootste partij op de markt is, zouden ze hierdoor ook veel meer geld moeten betalen aan Fox.

'Goed nieuws voor Ziggo-klanten'

Als Fox gelijk had gekregen, dan had dit betekent dat alle klanten van Ziggo meer moesten gaan betalen. Dit zegt een woordvoerder van het kabelbedrijf tegen AD. 'Ook zij die niets hebben met voetbal. Dat hoeft nu niet en daar zijn we tevreden over.'

'Slecht nieuws voor voetballiefhebbers'

De uitspraak zorgt er wel voor dat Fox Sports-abonnees meer blijven betalen als ze bij Ziggo klant zijn. Het meest uitgebreide Fox-pakket kost bij Ziggo 25 euro per maand, terwijl dit bij concurrenten 10 euro goedkoper is. Fox Sports noemt de uitspraak slecht nieuws voor voetballiefhebbers.

Aflopend contract

De rechtszaak is in gang gezet omdat Fox Sports een contract had met UPC en dit contract liep af. Ziggo en UPC fuseerden in 2014 en dit betekende dat er voor alle Ziggo-klanten een nieuw contract moest komen.

Bron: AD