Games voor Nintendo Switch smaken vies, en dat is expres

nintendo_switch_tablet_780.jpg

Op 3 maart komt de Nintendo Switch uit in Nederland, tegelijk met een aantal games die je op de nieuwe spelcomputer kunt spelen. De meningen over die spellen lopen uiteen, maar over één ding zijn internationale gamejournalisten het eens: ze smaken verschrikkelijk.

Hoe je als recensent op het idee komt om gamecartridges in je mond te stoppen is niet geheel duidelijk, maar verschillende van deze volwassen mensen hebben opgemerkt dat de ze 'zeer bitter' smaken.

Verstikkingsgevaar beperken

En alsof dat nog niet opmerkelijk genoeg is, heeft Nintendo in een reactie aan gamewebsite Polygon laten weten dat deze vieze smaak er bovendien expres aan is toegevoegd. De reden: verstikkingsgevaar beperken.

De fabrikant heeft de cartridges, die ongeveer zo groot zijn als een SD-kaart, bewerkt met denatoniumbenzoaat, de bitterste stof die bekend is. Deze stof wordt ook toegevoegd aan schoonmaakmiddelen, antivriesvloeistof en producten die nagelbijten moeten voorkomen. Denatoniumbenzoaat is niet giftig.

Het idee hierachter is dat de kaartjes hierdoor bijzonder moeilijk zijn om expres of per ongeluk door te slikken voor kinderen - en kennelijk ook voor journalisten.

Bron: NU.nl / Polygon

Beeld: ANP / Polygon