Gastouderbureaus

De 'nieuwe' kinderopvangwet vergoedt niet alleen deels de crèche of officièle buitenschoolse opvangorganisatie, maar ook voor opa en oma die op de kleine passen. Tenminste, als ze ingeschreven staan bij een gastouderbureau. Deze gastouderbureaus vragen bedragen tot wel 130 euro per maand per kind. Maar doen die bureaus hier dan ook wat voor of is de gastouderbusiness een kwestie van snel geld verdienen?

Forumreacties

116
  • Door Radar

De 'nieuwe' kinderopvangwet vergoedt niet alleen deels de crèche of officiële buitenschoolse opvangorganisatie, maar ook voor opa en oma die op de kleine passen. Tenminste, als ze ingeschreven staan bij een gastouderbureau. Deze gastouderbureaus vragen bedragen tot wel 130 euro per maand per kind. Maar doen die bureaus hier dan ook wat voor of is de gastouderbusiness een kwestie van snel geld verdienen? Maandag in Radar, 20.30 Ned1

  • Door kramer57

Wij hebben ons ingeschreven bij ViaViela en betalen 50 euro per kind. Voor een tweeling betalen we dus elke maand 100 euro. De gegevens zijn voor een tweeling tamelijk identiek; alleen de voornamen verschillen immers; de situatie is hetzelfde. Ik vind dit een fors bedrag en zou zeker voor een tweeling veel goedkoper moeten zijn. Een medewerkster is een keer op bezoek geweest en komt over een jaar weer eens kijken naar de veiligheid in huis. Er is wel informatie achter gelaten met tips voor veiligheid en een lijst met bedragen die mogen worden afgetrokken voor de belastingaangifte, maar om daar nou per jaar 1200 euro voor neer te moeten tellen?????

  • Door j.m. boos

als reaktie op gastouder. ook ik ben een zg oppas opa. ook ik ben aangesloten bij een gastouderburo genaamd Via-Viela. het schijnt dat je bij een gastouderburo moet zijn aangesloten om voor een wettelijke vergoeding in aanmerking te komen. waarschijnlijk is dat een eis van de belasting. immers iedereen kan dan wel zeggen dat hij oppas is. het feit dus dat je officieel geregistreed bent geeft waarschijnlijk voor de belasting enige zekerheid. wel vind ik de maandelijkse burokostenvergoeding van € 100,-- per maand, en dat is € 1200.-- ofwel fl 2660,-- ouderwetse guldens per jaar, die het buro in rekening brengt toch wel erg makkelijk verdiend.! en wel érg overdreven voor het registreren, het maandelijks berekenen van de oppas-uren en het af en toe uitbrengen van een nieuwsbriefje. we mogen zg niet omrekenen. nou zoals zoveel nederlanders doe ik dat wel omdat er een tegenwaarde tegenover staat van 2,2 gulden. overigens pas ik op 2 kleinkinderen en zijn de burokosten voor hun samen € 100,-- per maand. en ik zie de Euro ook als een soort buitenlandse valuta en die moet je ook omrekenen. maar ja je bent schijnbaar nu eenmaal gebonden als je de vergoeding op legale wijze wilt ontvangen. alleen moeten de ontvangers van de vergoeding er wel rekening mee houden dat de vergoeding wel BRUTO is en dat je er nog wel belasting over moet betalen. de te betalen burokosten worden dan wel weer afgetrokken als extra uitgaven. verder heb ik er geen problemen mee en is de verstandhouding en contact tussen de tussenpersoon van het buro goed.