Geen schoolreizen meer voor Nederlandse tieners

07022022schoolreis.jpg

Doordat Nederlandse tieners niet geboosterd worden, zijn ze in het buitenland niet welkom in trekpleisters en dus schrappen scholen de unieke reizen voor hun scholieren, schrijft De Telegraaf.

Landen als Frankrijk, Italië en Duitsland vragen een booster bovenop een vaccinatie van enige tijd geleden als mensen naar een museum, restaurant of toeristische trekpleister willen. Nederlandse tieners worden echter, in tegenstelling tot in sommige andere landen, vooralsnog niet geboosterd. Het gevolg: schoolreisjes zijn volslagen zinloos. Wie wil nu naar Rome als je niet naar binnen mag in het Colosseum, de Vaticaanse Musea of een goede pizzeria, vraagt de krant zich af.

Vorig jaar werden alle reizen verzet naar komend jaar; nu dus

Afgelopen najaar was juist de vaccinatiecampagne het probleem. Scholen durfden toen niet aan leerlingen te vragen of ze gevaccineerd waren en schrapten de reizen of stelden ze uit naar uitgerekend dit voorjaar, aldus De Telegraaf. Reiskoepel ANVR noemt de perikelen rond de boosterprik voor tieners 'gekmakend' en wil dat minister Hoekstra zich in Europees verband inzet voor gelijke regels binnen de lidstaten.

Bron: De Telegraaf