background branding

Geen WhatsApp meer op Windows Phone 8.0 en BlackBerry

whatsapp-ondersteuning-27-12-2017-780-2.jpg

Heb je een Windows Phone 8.0 of een BlackBerry? Let dan op: vanaf 31 december wordt WhatsApp niet meer op je smartphone ondersteund. Je kunt op die toestellen dan niet meer WhatsApp'en.

Het gaat om telefoons met BlackBerry OS, BlackBerry 10 en Windows Phone 8.0. Volgens WhatsApp hebben de besturingssystemen niet meer de middelen die nodig zijn om de toepassing uit te breiden met features.

Updaten

WhatsApp'ers met een Blackberry OS of 10 zouden eigenlijk vorig jaar al niet meer van de app gebruik kunnen maken, maar de ondersteuning werd toch meerdere keren verlengd.

Heb je een Windows Phone met 8.0, dan adviseert WhatsApp om het systeem te updaten naar 8.1 of nieuwer. Hoe je dat doet lees je op de site van Microsoft.

Gebruikers met de Windows Phone 8.0 hadden al te maken met functies die niet meer optimaal werkten. Zo is het per 1 november niet meer mogelijk om nieuwe accounts aan te maken of over te zetten. Dat vertelt Whatsappen.nl aan Radar.

De ondersteuning voor Nokia S40 stopt per 31 december 2018, en vanaf februari 2020 voor smartphones met Android 2.3.7 of ouder.

Bron: Whatsappen.nl / Nu.nl / WhatsApp