Geltest

In supermarkten en drogisterijen is het aanbod van haargel enorm: van de grote éénliterpotten van een paar euro tot flitsende en vooral prijzige tubes en potjes met indrukwekkende namen en nog indrukwekkender reclamecampagnes.

Maar hoe goed zijn deze gels? Hoe verhouden deze gels zich onderling, en kunnen de dure, hippe, flitsende merken zich meten met een zelfgemaakte gel?De test

Radar neemt de proef op de som met Marriet Gakes, topkapper van Salon B, en vijf jongens die met een vetkuif door het leven gaan. We kijken of het haar ook omhoog wil komen met gel - en belangrijker: of het ook blijft zitten.

In Almere brengen we 's ochtends het haar in model en geeft Marriet Gakes haar kijk op de verschillende gels. Als de coupes naar tevredenheid omhoog zijn gezet gaan we door naar Walibi World, waar de gels tot het uiterste getest worden in de rollercoasters.

Hoe dat eraan toe ging kunt u zien in de uitzending.De uitslag

1. Nivea Styling Gel Ultra Strong

2. L'Oreal Studioline Invisi'fix

3. Taft Gel Ultra Fixing 4

4. Etos Styling Gel Ultra Strong

5. Radar HuisgelDe Radar Huisgel

Het recept voor de Radar Huisgel plukten we van internet.

Dit recept is een basisrecept. Los van water en plastic bevat het een beetje kleur en geur. Daarnaast is een conserveermiddel toegevoegd om te voorkomen dat de gel gaat schimmelen.

 

Ingrediënten:

- 100 ml water

- 0,8 gram natriumcarbomeer (één afgestreken maatlepel van 2,5 ml)

- 12 druppels parabeen

- 30 druppels LV41 (oploshulpmiddel)

- 6 druppels parfumolie

- kleurstof naar wens (enkele druppels oplossing)

 

Verhit het water tot ongeveer 70 graden. Meng in het potje waar je de gel in gaat bewaren de LV41, parabeen en parfumolie. Voeg het water en de kleurstof toe aan de stoffen in het potje. Tenslotte de natriumcarbomeer toevoegen en roeren. Je kan ook het deksel op het potje doen en schudden.

 

Het hier gebruikte plastic is natriumcarbomeer. 0,8 Gram natriumcarbomeer is ongeveer één afgestreken maatlepel van 2,5 ml.

Deze gel is houdbaar tot maximaal vier maanden na het bereiden.