background branding

Gerechtshof: ‘Vrouwen die ziek werden door lekkende borstimplantaten hebben recht op schadevergoeding’

20052021implantaten.jpg

Het Duitse keuringsbedrijf TÜV Rheinland is aansprakelijk voor het leed van honderdduizenden slachtoffers die een lekkend borstimplantaat hadden. Dat heeft het Franse Gerechtshof beslist. De uitspraak is goed nieuws voor 180 Nederlandse slachtoffers die momenteel in een soortgelijke procedure zitten. 

Het vonnis in Parijs maakt een einde aan een slopende, langdurige rechtszaak van een eerste groep, voornamelijk Franse, slachtoffers. Zij stapten naar de rechter om dat het Duitse keuringsbedrijf de omstreden Poly Implant Prothese (PIP) goedkeurde. 

The Implant Files

Samen met dagblad Trouw nam Radar in 2018 het initiatief voor een wereldwijd onderzoek naar medische implantaten. Meer dan 250 journalisten uit verschillende landen werkten mee aan dit project, dat de naam The Implant Files kreeg. 

De resultaten van het onderzoek waren schokkend; meer dan 1,7 miljoen mensen met blijvend letsel en 83.000 doden door toedoen van een implantaat kwamen aan het licht. 

Lees hier alles over The Implant Files

De eerste resultaten van The Implant Files vind je hieronder: 

Radar – The Implant Files

Consumentenjournalistiek in gevaar. Teken de petitie!

De NPO is voornemens om Radar en Kassa (BNNVARA) in te perken. Consumentenprogramma’s zijn van grote maatschappelijke waarde, omdat ze opkomen voor jouw belangen. Kijkers zijn daarom een petitie gestart tegen de plannen van de NPO. Je kunt de petitie hier tekenen.