Glas- en kunststofsplinters aangetroffen in oploskoffie Nescafé Gold-namaak

21-10-21-nescafe-gold-nvwa-waarschuwing-splinters-glas.jpg

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten dat er in een nagemaakte versie van oploskoffie van het merk Nescafé Gold splinters van glas en kunststof zijn gevonden. Die zijn zo groot (groter dan 7 millimeter) dat ze bij het drinken van de koffie in de keelholte blijven steken.

De oploskoffie is niet gemaakt door Nestlé, de maker van Nescafé Gold. Het gaat om een nepvariant die alleen verkocht wordt in kleine eenmanssupermarkten, en niet in grotere winkelketens. Het gaat om oploskoffie met een Duitstalig etiket met productiecode 60820814B1 9:15 en een Ten minste Houdbaar Tot-datum (THT) van 10-2021. De EAN-code van het namaakproduct is 405500210900. Inmiddels is deze koffie uit de winkels weggehaald, 'voor zover in beeld', aldus de NVWA.

'Goed te onderscheiden van de echte oploskoffie'

De nepvariant is duidelijk te onderscheiden van de echte oploskoffie, aldus Nestlé. 'Het gaat om een nepfabricaat dat in een verpakking zit die al geruime tijd niet meer door Nestlé gevoerd wordt. Het fake product is een Duits product met een Duits label en is niet door Nestlé gemaakt.'

00  nescafe gold samen.png
De valse Nescafé Gold

'Kwaliteit en veiligheid zijn de hoogste prioriteit'

Het levensmiddelenconcern vindt het belangrijk dat consumenten niet ten onrechte ongerust zijn. 'We betreuren deze situatie ten zeerste aangezien de kwaliteit en veiligheid van onze producten onze hoogste prioriteit is', zegt Nestlé in een verklaring.

Advies is om de koffie weg te gooien

De partij neppe Nescafé-koffie is aangemerkt als een schadelijk product, zo meldt de NVWA. De autoriteit raadt mensen aan de koffie niet te gebruiken en weg te gooien via regulier afval.

Bron: ANP / NVWA