'Gordel Volkswagen Polo kan losschieten in scherpe bocht'

volkswagen-polo-gordel-180511.jpg

Volkswagen roept auto's van de nieuwste generatie Volkswagen Polo terug naar de garage wegens problemen met de gordels. Een van de achtergordels zou kunnen losschieten wanneer met hoge snelheid een scherpe bocht wordt genomen, meldt de autobouwer.

Het euvel kwam aan het licht bij een onderzoek door een Fins autotijdschrift. Het Duitse autoconcern bracht later zelf een internationale verklaring naar buiten. Daarin staat onder meer dat Volkswagen al met autoriteiten in gesprek is over de laatste benodigde goedkeuringen voor de oplossing.

Bouwjaar 2018

Hoeveel auto's de terugroepactie in totaal betreft is niet duidelijk. De problemen zouden alleen spelen in wagens met bouwjaar 2018. Eigenaren van die Polo's krijgen binnenkort een brief thuisgestuurd met uitnodiging om bij de garage langs te gaan. Dan worden de gordels kosteloos voorzien van een vernieuwd gordelslot.De Polo behoort ook in Nederland tot de best verkochte personenwagens. De nieuwste versie wordt sinds vorig najaar in Nederland verkocht. De importeur van Volkswagen in Nederland was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: ANP