Gratis Netflix kijken via het account van een vriend(in)? Vanaf 2023 kost dit geld

Netflix-account delen.jpg

Deel jij jouw Netflix-inloggegevens met anderen? Dit kan vanaf 2023 niet meer kosteloos. De afgelopen tijd heeft Netflix een systeem getest waarmee account sharing opgespoord kan worden. 

Als je jouw account wil blijven delen met mensen buiten je eigen gezin, betaal je vanaf aankomend jaar een paar euro’s meer, meldt NU.nl. Netflix heeft nog niet bekendgemaakt hoe hoog dit bedrag precies zal zijn. 

Testen met de toeslag

Netflix heeft afgelopen maanden in vijf Zuid-Amerikaanse landen getest met de toeslag voor account sharing. Daar moesten gebruikers die hun account toch hadden gedeeld drie dollar extra per maand betalen. 

Delen van thuislocatie

Aankomend jaar gaat Netflix aan gebruikers vragen om hun thuislocatie op te geven. Het bedrijf gaat de IP-adressen en unieke serienummers van apparaten registreren en koppelen aan het account. Op deze manier kan Netflix zien of een account buitenshuis op een ander apparaat wordt gebruikt. 

Bewijzen account sharing op mobiele apparaten

Account sharing op mobiele apparaten is voor Netflix lastig te bewijzen. Deze apparaten worden namelijk ook buiten de thuislocatie gebruikt en krijgen op andere netwerken ook een ander IP-nummer. 

Ga je drie weken naar Zuid-Frankrijk? Dan hoef je niet bang te zijn voor een extra toeslag aan het einde van de maand. Het Netflix-account op mobiele apparaten zoals tablets en smartphones kunnen dankzij een verificatie zonder toeslag buitenshuis gebruikt worden. 

Overzetten naar eigen Netflix-account

Eerder deze week lanceerde de streamingdienst een functie waarmee een Netflixprofiel overgezet kan worden naar een ander Netflix-account. Op deze manier hoopt Netflix de toeslag voor het delen van accounts voor te zijn. Hiermee denkt het bedrijf dat minder mensen blijven meeliften op het account van iemand anders en zelf abonnee worden. 

Update

Reactie Netflix

Abonnees zullen bij gebruik van hun eigen account in het buitenland géén extra kosten krijgen. We willen dat leden overal en altijd van Netflix kunnen genieten. Het gaat om het blijvend delen van accounts tussen huishoudens. Als een apparaat buiten het huishouden inlogt op een account of als een account wordt geopend vanaf een locatie buiten het huishouden, kunnen we vragen om dat apparaat te verifiëren door u een verificatiecode te sturen. Dit proces duurt slechts een ogenblik, en ons doel is om te bevestigen dat het apparaat dat uw account gebruikt, daartoe gemachtigd is.

Bron: NU.nl