background branding

Gratis prepaid-simkaart met 50 GB data voor mensen in het onderwijs en de zorg

30040202 tmobile.jpg

T-Mobile stelt 20.000 gratis prepaid-simkaarten beschikbaar aan mensen die in het onderwijs en de zorg werken. Met de simkaarten kun je tot eind juni maandelijks 50 GB data verbruiken. Je krijgt ook 5 euro beltegoed. Lees hier hoe je je instelling kunt aanmelden.

In deze lastige tijd wil de mobiele provider zoveel mogelijk mensen helpen om met elkaar in contact te blijven. 'Vooral onderwijs- en zorginstellingen kunnen wel een helpende hand gebruiken', aldus T-Mobile.

Voor wie is de actie bedoeld?

T-Mobile wil met deze actie onder andere kinderen voorzien van internettoegang als zij dat thuis niet hebben. 'We ondersteunen zo niet alleen leerlingen die anders niet online hun schoolwerk kunnen doen, maar ook onderwijzers die veelvuldig online contact hebben met hun leerlingen.'

Ook zorginstellingen kunnen een beroep doen op de gratis simkaarten. 'De simkaarten zijn bedoeld voor medewerkers in de zorg die regelmatig online met elkaar moeten overleggen, maar ook voor patiënten om in contact te blijven met hun dierbaren.'

Wat kun je doen met 50 GB?

Er staat maandelijks tot eind juni 50 GB data op de simkaart, om in Nederland te gebruiken. Je hoeft hiervoor niets te activeren. Voor de simkaarten is uiteraard wel een simlockvrije smartphone nodig.

'Met 50 GB kun je best veel doen. Om een voorbeeld te geven: voor videobellen in HD gebruik je tot ongeveer 20 MB per minuut. Je kunt met 50 GB data dus 2500 minuten videobellen', meldt T-Mobile.

Met het extra tegoed van 5 euro, dat al op de kaart staat, kun je direct bellen of sms'en, of een bundel aanschaffen (voor bijvoorbeeld 4,95 euro koop je een 'Unit S Bundel' waarmee je 100 minuten kan bellen).

Hoe vraag je de simkaarten aan?

Bevoegde medewerkers van onderwijs- of zorginstellingen kunnen de simkaarten aanvragen via een online formulier. Vanuit de instelling kunnen de simkaarten aan medewerkers, leerlingen of patiënten worden gegeven. Er kunnen 2 tot maximaal 20 simkaarten worden aangevraagd. Je kunt het aanmeldformulier hier vinden.

T-Mobile kan na aanvraag telefonisch contact met je opnemen, waarna de simkaarten na een succesvolle verificatieprocedure binnen een tot drie werkdagen worden verzonden. Deze verificatie gebeurt steekproefsgewijs.

Geldigheidsduur databundel

Je kunt de databundel tot eind juni 2020 gebruiken. Daarna komt hij te vervallen. Na die datum kun je de simkaart nog wel gebruiken als een gewone prepaid-simkaart die je kunt opwaarderen.