Grijp jij altijd naast concertkaartjes? Zo voorkom je dat

Concertkaarten

Sta je meer dan een uur in de virtuele wachtrij, grijp je alsnog naast de kaartjes voor jouw idool. Wie graag naar concerten gaat, herkent het vast en zeker. Gelukkig zijn er verschillende trucjes om jouw kans om een kaartje te bemachtigen te vergroten. Radar zet er een paar voor je op een rij.

Schrijf je in voor de voorverkoop

Om je kans op een concertkaartje te verdubbelen, is het belangrijk om in de gaten te houden of je favoriete artiest een pre sale heeft. Meestal moet je je hier vooraf voor inschrijven. 

Maak vast een account aan

Het is ook verstandig om vast een account aan te maken voor de website waar de tickets op worden verkocht. Dan hoef je je persoonlijke gegevens niet meer in te vullen tijdens je aankoop. Dit scheelt tijd en voorkomt eventuele problemen. 

Ververs de pagina niet

Heel belangrijk: ververs de pagina niet. De kans is dan namelijk aanwezig dat je weer achteraan in de wachtrij moet aansluiten. 

Zorg voor een stabiele internetverbinding

Uiteraard is het belangrijk dat je een stabiele internetverbinding hebt. Als de verbinding wegvalt, kan het zomaar zijn dat je achteraan in de wachtrij plaats moet nemen. De gouden tip: gebruik een ethernetkabel. Zo’n verbinding is over het algemeen het stabielst.

Bel de ticketverkoper

De beller is in dit geval niet per se sneller, maar je kunt je kansen wel vergroten door ook naar de ticketverkoper te bellen. Vaak zijn kaartjes ook via deze weg te verkrijgen. 

Zet je apparaten slim in

Het heeft geen zin om met verschillende computers op één netwerk in de rij te gaan staan. Sommige ticketsystemen filteren namelijk op IP-adres. Wat wel nuttig kan zijn, is om het naast je WiFI ook op een 4G of 5G verbinding te proberen. Dat zijn twee verschillende netwerken.

Gebruik geen adblocker

Heb jij een extensie in je browser om reclames te blokkeren? Zet die uit! Volgens Independer kunnen adblockers namelijk roet in bet eten gooien bij bepaalde ticketverkopers.