Groene aanslagreiniger - reactie Bol.

Bol.com Logo

Radar besteedt tijdens de uitzending van 8 april 2024 aandacht aan groene aanslagreinigers en de gevaren hiervan. Radar vroeg Bol. om een reactie. De reactie lees je hier.

Reactie Bol.

Bol wil de kwaliteit van ons assortiment van miljoenen artikelen op ons platform zo goed mogelijk waarborgen. Dit betekent dat we erop toezien dat er alleen veilige artikelen op ons platform worden aangeboden en dat bijvoorbeeld namaakartikelen niet zijn toegestaan. We werken al sinds 2019 samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om artikelen die niet voldoen aan de wet te weren van ons platform. Aanvullend heeft bol interne systemen en processen om adequaat te reageren en zo het risico te verkleinen dat onze klanten in aanraking komen met onveilige artikelen.Biociden en pesticiden moeten een toelatingsnummer hebben wanneer deze niet 100% natuurlijk zijn. Dat toelatingsnummer betekent dat de artikelen gekeurd en goed bevonden zijn voor de Belgische en/of Nederlandse markt.

Het artikel heeft geen toelatingsnummer nodig wanneer het voor 100% uit natuurlijke producten bestaat. Dergelijke artikelen kunnen via bol verkocht worden wanneer het juiste toelatingsnummer vermeld wordt. We hebben over dit onderwerp de volgende informatie op het partnerplatform staan. We hebben monitoring ingeregeld op de categorieën waar deze artikelen in voorkomen. We kijken of het de juiste waarden bij de artikelen ingevuld zijn en halen als informatie niet klopt het artikel offline.Onze kwaliteitsafdeling heeft direct gekeken naar de artikelen die je noemde in je mail.

Zie hieronder de conclusies:

Artikel 1: Rolith Groene aanslag verwijderaarDit artikel is bij aanmelding door de partner niet in de juiste categorie geplaatst. We gaan het product in de juiste categorie plaatsen en onze partner informeren.

Artikel 2: Horta groene aanslag verwijderaarBij dit artikel is door de partner onjuiste productinformatie geplaatst. We hebben het product offline gehaald, partners die het aanbieden krijgen hier bericht van.

Artikel 3: Eternal shine groene aanslag reinigerBij dit artikel blijkt een onjuist toelatingsnummer te zijn ingevuld en daarbij ontbreekt deze informatie op de verpakking.  Aangezien het artikel niet voldoet aan onze en wettelijke voorwaarden, hebben we het product zojuist offline gehaald. Onze partner krijgt hiervan bericht.Op basis van jouw vragen gaat onze kwaliteitsafdeling nog verder onderzoek doen naar deze categorie producten. Dank voor je signaal!

Meer over