Groep hackers brengt Android voor Nintendo Switch uit

nintendo-20190730.jpg

Hackers hebben het besturingssysteem Android voor de Nintendo Switch uitgebracht. Om het besturingssysteem te installeren wordt een kwetsbaarheid van de Switch misbruikt. Dat schrijft NU.nl.

De hackers hebben de Android-versie beschikbaar gesteld op ontwikkelaarsforum XDA. Gebruikers kunnen met deze versie apps en smartphone-games spelen die normaal gesproken niet beschikbaar zijn op de Switch. Meer over de Ninentdo Switch vind je hier.

Beveiligingslek in hardware

Door een beveiligingslek in vorige versies van de spelcomputer is het mogelijk om de Android-versie te installeren. Het lek zit in de hardware van de gameconsole. Hierdoor is het niet mogelijk om het lek te dichten via een software-update. De kwetsbaarheid is in nieuwere modellen niet meer aanwezig. 

Fouten in Android-software

Het installeren van de Android-software op de Switch is niet geheel zonder risico’s. Zo laat de console bijvoorbeeld niet goed zien dat hij wordt opgeladen. Ook heeft de spelconsole problemen met het aansluiten op de tv.

Nintendo bestraft hacken

Gehackte Switches werden in het verleden afgesloten van online diensten. Hierdoor kunnen de apparaten niet langer games online spelen of de digitale winkel van Nintendo bezoeken.

Bron: NU.nl