Groningse huurders willen schadeclaim aardbevingen

groningen-aardbeving-schadeclaim20072018.jpg

Ongeveer 1200 huurders in Groningen hebben zich inmiddels aangemeld voor een claim wegens immateriële schade als gevolg van de aardbevingen door gaswinning. Dat melden de Woonbond en lokale huurdersorganisaties, die de bewoners bijstaan.

Volgens de organisaties zijn huurders in het bevingsgebied een vergeten groep slachtoffers. 'In de discussie over aardbevingsschade gaat het snel over materiële schade aan de woningen en over het belang van de eigenaren, maar veel huurders hebben ook te maken met angsten en gevoelens van onveiligheid', aldus Paulus Jansen van de Woonbond. Omdat hun woongenot ernstig geschaad is, moeten ze worden gecompenseerd, vindt de bond.

Huurders worden voorgelicht over claim

In het bevingsgebied staan naar schatting 30.000 huurwoningen. De komende dagen rijdt de woonbond met een speciale actiecaravan langs Groninger dorpen om huurders voor te lichten over de mogelijkheden. De claim wordt begeleid door De Haan Advocaten & Notarissen.

De rechter bepaalde vorig jaar dat inwoners van het bevingsgebied die zorgen hebben en last van gevoelens van onveiligheid recht hebben op smartengeld.

Bron: ANP