'Groot deel klanten DSB Bank heeft nog schulden'

dsb-bank-schulden-19102019.jpg

Veel klanten met een lening bij DSB Bank die door het faillissement van de bank in 2009 in de problemen kwamen, hebben nu nog altijd problematische schulden. De Volkskrant deed een steekproef waaraan 160 DSB-klanten meededen, allemaal mensen die nog een schadeclaim tegen de bank hebben lopen.

Onduidelijke beleggingsproducten en verzekeringen

Ruim de helft van de ondervraagden kampt nog steeds met schulden. Ze gingen destijds leningen aan die door DSB waren gekoppeld aan onduidelijke beleggingsproducten en verzekeringen, aldus de krant, en ze kregen hypotheken die veel hoger waren dan de waarde van het huis. Tot in lengte van jaren moeten deze gedupeerden grote bedragen aflossen aan DSB-rechtsopvolger Finqus. Soms wordt door de rente het schuldbedrag zelfs hoger dan het was, ondanks aflossen.

De curatoren zeggen dat het beeld vertekend is omdat de enquête is gehouden onder mensen die zich tien jaar geleden benadeeld voelden, niet onder alle DSB-klanten. Ze erkennen wel dat er probleemgevallen zijn, maar zeggen dat zowel het aantal klachten als het aantal wanbetalers afneemt.

Bron: ANP