background branding

Grote bedrijven beloven gelijke behandeling voor ex-kankerpatiënt

laptop-werken-01-06-2017-780.jpg

Grote bedrijven beloven in het convenant Werk en Kanker - dat morgen wordt getekend - dat ze ex-kankerpatiënten net zo zullen behandelen als sollicitanten en werknemers die niet ziek zijn geweest. Onder meer Deloitte, AkzoNobel, ABN AMRO en Philips zetten een handtekening onder de afspraak. Dat maakt EenVandaag donderdag bekend.

EenVandaag vertelt onder meer het verhaal vanYtzen Zijlstra (35). Hij is genezen van teelbalkanker en werd op de eerste dag dat hij terugkeerde op zijn werk ontslagen. Uit onderzoek van het actualiteitenprogramma en de Nederlandse Federatie voor kankerpatiëntenorganisaties (NFK) blijkt dat hij niet de enige is. Volgens die studie raakt uiteindelijk 24 procent van de ex-kankerpatiënten zijn baan kwijt.

Initiatiefnemer convenant

De initiatiefnemer van het convenant is is sociaal ondernemer Isabelle Lebrocquy. Zij is zelf ex-kankerpatiënt en probeert met haar bureau mensen die hersteld zijn van kanker weer aan een baan te helpen. Volgens Lebrocquy is de angst dat de ziekte weer terugkomt bij ex-patiënten onterecht. 'Mensen die zijn genezen van kanker hebben net zoveel kans om weer ziek te worden als ieder ander.'

Bron: EenVandaag