Heb je niets te doen? Pak dan klusjes in en om het huis aan!

Schoonmaak2_23.03.2020.jpg

Zit jij thuis en weet je niet wat je moet doen? Maak jezelf dan nuttig door je huis en tuin aan te pakken! In het verleden heeft Radar al veel tips gegeven over hoe je je huis en tuin kunt onderhouden en schoonmaken. Voor het gemak staan ze hier op een rijtje. 
 

Prioriteit nummer een is de veiligheid van je huis. Heb jij een brandmelder in huis? Als je er geen een hebt, ga er dan zo snel mogelijk een halen. Als je wel een rookmelder hebt, ga dan eens na of hij op een handige plek hangt. Hier lees je waar in huis je brandmelders het beste op kunt hangen

Naast een brandmelder is een koolmonoxidemelder ook aan te raden voor in je huis. Koolmonoxide zie je niet, maar het is wel levensgevaarlijk. Zo voorkom je een vergiftiging

Onderhoud aan de keuken

Radar heeft in het verleden al verschillende tips opgesteld over hoe je je keuken het beste schoon kunt maken.

Daarnaast heeft Radar specifiek aandacht besteed aan hoe je je vaatwasser moet schoonmaken en hoe je je vriezer kunt ontdooien.  

Onderhoud aan de badkamer

De badkamer ontbreekt niet in dit rijtje. Een bekend probleem in de badkamer is schimmel. Nu is de tijd om dit op te lossen: lees hier hoe je schimmel het beste kunt verwijderen. Dit gaat overigens niet alleen over schimmel in de badkamer, maar over schimmel op alle plekken in huis. 

Heb je problemen met de afvoer van je douche, wc, wasbak of gootsteen? Bekijk dan deze tips.

Onderhoud aan je tuin

Ook je tuin opknappen is een goed idee, aangezien je tuin binnenkort weer vol in de bloei komt te staan. Welke planten moet ik nu snoeien, en hoe ik dit het beste? En hoe zorg ik ervoor dat ik zo min mogelijk onderhoud aan mijn tuin heb? Hier lees hoe je je tuin lenteklaar kunt maken. Heb jij veel last van onkruid, lees dan dit artikel eens: Onkruid bestrijden: waarmee doe je dat? 

Ben jij de groene aanslag op je tegels, hout en schutting wel eens zat? Radar geeft je 10 tips om de groene aanslag te verwijderen

Milieuvriendelijke manieren

Wil je milieuvriendelijk te werk gaan? Dan kun je het beste deze manier van groene aanslag verwijderen gebruiken

Radar heeft over meer onderwerpen een milieuvriendelijke insteek gekozen. Zo lees je hier hoe je milieuvriendelijk kunt schoonmaken en hoe je een duurzame tuin aan kunt leggen.

Als laatste heeft Radar nog tips over hoe je je houtwerk goed kunt onderhouden.