Helft huishoudens heeft niet maximale internetsnelheid

internetsnelheid20062017.jpg

Ruim de helft van de huishoudens in Nederland heeft internet niet zo snel als eigenlijk zou kunnen. Dat heeft telecombrancheorganisatie Nederland ICT uitgezocht.

Negen op de tien huishoudens hebben inmiddels toegang tot een snelle internetverbinding (van 100 mbit/s of meer), maar ongeveer 35 procent maakt daar ook echt gebruik van. De resterende 55 procent kan dus nog over naar een sneller abonnement.

Telecombedrijven investeren de laatste tijd doorlopend in de snelheid van hun netwerken om in te spelen op het groeiende gebruik van mobiele data en opkomende technologieën als 'Internet of things'. Het totale mobiele dataverbruik kwam vorig jaar uit op 172.138 terabyte. Per Nederlander is dat gemiddeld 32 megabyte (MB) per dag. Het jaar ervoor ging het nog om 20 MB per dag.

Meer apparaten in verbinding met internet

Het aantal aansluiting van apparaten die in verbinding staan met het internet ging daarbij met ruim 9 procent omhoog. Volgens een voorzichtige prognose zal het aantal van dit soort 'internet of things'-aansluitingen in 2020 verdrievoudigd zijn en vormen ze straks zo'n 40 procent van alle mobiele aansluitingen.

Bron: ANP