HEMA biedt tijdelijke oplossing voor fotoboekenprobleem

computer_vrouw_blij_duim_hema_123rf_780.jpg

HEMA heeft een oplossing gevonden voor het probleem van de verloren fotoboeken. Klanten die sinds 16 februari geen toegang meer hadden tot hun fotoalbums, kunnen deze vanaf 5 april alsnog afmaken. Daar hebben ze vanaf die datum zes maanden de tijd voor.

Het probleem ontstond toen HEMA de samenwerking met fotogigant Albelli beëindigde en van nieuwe software gebruik ging maken. Consumenten die nog fotoboek-projecten in de oude software hadden opgelsagen, konden deze niet meenemen naar de nieuwe softwa

Maanden aan werk kwijt

Ondanks dat HEMA de overgang enige weken van tevoren had aangekondigd, waren veel mensen verrast toen het eenmaal zover was. Dit leidde tot veel boze reacties. Sommigen waren hierdoor naar eigen zeggen honderden pagina's en maanden werk kwijt. Bij Radar kwamen veel klachten binnen en er werd ook een Facebookpagina opgericht: HEMA steelt fotoalbums.

Onder druk van al deze kritiek beloofde HEMA naar een oplossing te zoeken met Albelli, de voormalige leverancier van de fotosoftware. Het resultaat: er is toch een mogelijkheid gevonden om de fotoboekensoftware voor Mac en voor Windows te reactiveren. Dit kan tijdelijk, namelijk voor een periode van zes maanden. Wie de online editor gebruikt heeft minder tijd om aan zijn of haar albums verder te knutselen, namelijk 1 maa

Nieuwe activatie op 5 april

De HEMA Editor wordt opnieuw actief op 5 april. Vanaf dan geldt dus de periode van 6 maanden, respectievelijk 1 maand. Het is niet mogelijk om nieuwe fotoalbum-projecten te beginnen in de software; alleen reeds bestaande kunnen worden afgemaakt. (Opnieuw) printen is dan ook mogelijk.

Meer informatie voor klanten staat op de HEMA-website.

Bron: HEMA / NOS / AD

Meer over