Het mysterie van de spoorloos verdwenen stoelen | Radar checkt

De nieuwe stoelen van Marga en Clemens Bult zijn spoorloos verdwenen. Ze ruilden dit voorjaar hun stoelen om, omdat deze bij levering scheef bleken te zijn. De stoelen waren besteld bij Van Gils Meubelen in Oldenzaal. Inmiddels zijn we zes maanden verder en hebben ze nog geen stoel of stuiver gezien. 

Met de kerst voor de deur is de familie Bult het wachten zat. Al sinds ze de twee fauteuils deze zomer terugstuurden naar Van Gils Meubelen, zitten ze op twee rieten tuinstoeltjes. 'We zijn ten einde raad, juist nu we een geborgen gevoel in huis zo nodig hebben', schrijven zij in een mail naar Radar.

De moed verloren

Marga en Clemens betaalden 1500 euro voor de stoelen, niet een bedrag om het bij te laten zitten, maar zelf lukt het ze niet om het geld terug te krijgen: 'Wij zijn 74 en 76 jaar oud en hebben de moed niet meer om dit gevecht aan te gaan.' En dus schiet onze immer strijdlustige verslaggever Fons Hendriks te hulp.

Langs bij Van Gils Meubelen

Het contact verloopt al een paar maanden via het servicecentrum van het meubelbedrijf. Omdat er maar geen schot in de zaak zit besluit Fons om langs te gaan. Is er iemand om hem te woord te staan? En belangrijker: krijgen ze eindelijk de geborgenheid waar ze op hopen? Lukt het om het echtpaar voor de kerst nog op goede stoelen te laten zitten? Je ziet het in de uitzending.