Hoe maak je je woning energiezuinig? Drie voorbeelden

vangaslos16-05-2018.png

Je huis energiezuinig maken is voor elk woningtype weer anders. In de tweede uitzending van de Radar Extra-documentaire Van gas los (uitgezonden in mei 2018), worden drie verschillende woningen behandeld. Kijk hieronder wat de eigenaren ondernomen hebben om hun woning zo energiezuinig mogelijk te maken.

Amsterdams appartement

In dit appartement in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer wonen Kees en Erika. Zij hebben net hun appartement 'all-electric' gemaakt; helemaal zonder gebruik van gas dus. Bekijk hieronder wat ze allemaal hebben aangepast en wat dit heeft gekost.

Eengezinswoning in Wormerveer

Bij de familie Mooi is het allemaal begonnen met een paar zonnepanelen. Daarna zijn ze geïnteresseerd geraakt en hebben ze meer aanpassingen gedaan. Termen als 'nul op de meter' en 'gasloos' vinden zij heel normaal.

Een sociale huurwoning in Best

Voor bezitters van een eigen huis is het gemakkelijker om hun huis duurzaam te maken dan voor huurders. Zij zijn afhankelijk van hun huurbaas of van de woningbouworganisatie. En die komen nog niet zo erg in actie, volgens transitieprofessor Jan Rotmans. De hoekwoning van familie van de Broek is een van die huurhuizen die zonnepanelen heeft gekregen.