background branding

Hogere verkeersboetes voor automobilisten in Duitsland

verkeersvoetes.jpg

Automobilisten die zich niet aan de verkeersregels houden in Duitsland, moeten daar in de toekomst zwaarder voor gaan boeten. De Duitsers lopen in vergelijking met omringende landen danig uit de pas.

De ministers van Binnenlandse Zaken van de deelstaten zullen volgende week tijdens een vergadering in Saarbrücken aandringen op herziening van de 'prijslijst'. Zij zijn, zoals het 'RedactieNetwerk' (RND) donderdag meldde, voorstander van strenger optreden tegen te hard rijden, te weinig afstand houden, gevaarlijke inhaalmanoeuvres en het geen doorgang verlenen aan hulpdiensten. 'Het kan niet zo zijn dat voor die laatste overtreding slechts 20 euro hoeft te worden betaald', zei Lorenz Caffier (CDU, Mecklenburg-Vorpommern) als woordvoerder van het ministerieel overleg. SPD'ers willen geldstraffen afhankelijk maken van inkomen.

Boetes speciale strafbare feiten

Minister van Verkeer Alexander Dobrindt liet in de 'Münchner Merkur' weten aanpassing van de boetes voor speciale strafbare feiten zinvoller te vinden dan een globale verhoging. Dat is al gebeurd voor bijvoorbeeld illegale straatraces en het gebruik van elektronische apparatuur tijdens het rijden.

Bron: ANP