Holland Auto houdt 450 euro borg in en is onvindbaar | Radar checkt

Fadila en Rick wachten sinds april op de borg van het busje dat zij huurden bij Holland Auto. De borg was 450 euro en zou binnen twee weken teruggestort zijn, maar dat is nog steeds niet gebeurd.

Nadat Fadila en Rick het busje hebben gebruikt om de moeder van Rick te helpen verhuizen, leveren ze hem weer in bij Holland Auto in Den Haag. De medewerker van Holland Auto bevestigt hen schriftelijk dat de verhuisbus keurig is afgeleverd en verklaart dat de 450 euro snel wordt teruggestort. Volgens de algemene voorwaarden van Holland Auto gebeurt dit zodra er is vastgesteld dat er geen schade is gemaakt, meteen dus. 

Als dit op de aangegeven datum nog steeds niet gebeurd is, mailen Fadila en Rick Holland Auto. De datum wordt in overleg met Holland Auto verschoven naar eind mei. Maar ook na die tijd is er nog niks binnen. De datum wordt nog eens verschoven naar juni, maar weer komt Holland Auto de belofte niet na. Als Fadila en Rick uiteindelijk helemaal niks meer horen van het bedrijf schakelen ze Radar in. Verslaggever Fons Hendriks schiet te hulp. 

Veel meer mensen wachten op hun borg

Online blijken er veel klachten te zijn. Verschillende klachten, maar met een eenduidige boodschap: Holland Auto geeft geen borg terug. Fadila en Rick zijn niet de enige die al maandenlang wachten. 

Fons gaat verhaal halen

Omdat Holland Auto niet reageert op mails en belletjes gaat Fons langs bij de vestiging in Den Haag. Deze lijkt echter niet meer te bestaan. De deur blijft dicht en het pand staat te huur. Fons zoekt verder en belandt bij de vestiging in Lijnden. Weer doet er niemand de deur open. De buurman weet wel te vertellen dat Fons zeker niet de eerste is die aan komt kloppen: 'Wij hebben hier dagelijks twee à drie mensen die hun borg terug willen'. 

Verschillende namen

Op het eerste gezicht lijkt Holland Auto geen KvK-nummer te hebben. Maar als je de algemene voorwaarden erbij pakt, zie je dat het bedrijf ook Auto-Bongers B.V. heet. Dit bedrijf valt onder moederbedrijf Man-Aka. Via het KvK-register is het adres van de eigenaar te vinden. Fons gaat erop af.