background branding

Hongarije sluit vanaf dinsdag 1 september de grenzen voor buitenlanders

hongarije_reisadvies_20200830.png

Hongarije gaat zijn grenzen sluiten voor buitenlanders om zo het oplopende aantal coronabesmettingen tegen te gaan. De nieuwe maatregel gaat dinsdag 1 september van kracht, maakte de stafchef van premier Viktor Orbán vrijdag bekend.

Er komen wel enkele uitzonderingen voor bijvoorbeeld zakelijke en diplomatieke reizen, maar op vakantie naar Hongarije zit er dus even niet in. Wel kunnen reizigers nog via Hongarije op doorreis. Hongaren die uit het buitenland terugkeren, moeten veertien dagen in quarantaine. Die periode kan verkort worden als ze tweemaal negatief zijn getest op het coronavirus.

Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft oranje reisadvies voor Hongarije

Het sluiten van de grenzen is voor het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken reden het reisadvies voor Hongarije op 1 september aan te passen van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen). Op dat moment wordt dit reisadvies verder aangepast en wordt duidelijk aan welke regels Nederlanders die terugkeren uit Hongarije zich dienen te houden.

Mogelijke uitzondering voor de Europese Supercup

De Hongaarse regering bekijkt de mogelijkheden om voetbalsupporters toe te laten die op 24 september naar de Europese Supercup in de Hongaarse hoofdstad Boedapest willen. Die gaat tussen Bayern München en Sevilla, willen.

De UEFA meldde eerder deze week dat er mogelijk 20.000 toeschouwers naar de wedstrijd mogen, maar stafchef Gergely Gulyas zegt nu dat het plan is om 3000 fans van zowel Sevilla als Bayern toe te laten. Bezoekers zouden dan van tevoren twee keer negatief moeten zijn getest en worden direct vanaf de luchthaven naar het stadion gebracht en na de wedstrijd weer terug naar het vliegveld.

Vrijdag rapporteerde Hongarije 132 nieuwe besmettingen met het coronavirus. In het land zijn tot dusver ruim 5500 mensen besmet geraakt en 614 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Bron: ANP