background branding

Hormoonverstorende stoffen - Reactie The Body Shop

09112020 TheBodyshop.jpg

The Body Shop is zich bewust van de aanwezigheid van een aantal ingrediënten die reden tot zorgen geven bij sommige
klanten:

  • The Body Shop Strawberry softening gel-lotion: Butylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Methylparaben, Cyclopentasiloxane.
  • The Body Shop Tea Tree Hand Wash: Benzophenone-3

Wij zijn uitermate trots op de hoge kwaliteit en veiligheid van onze producten. We kunnen u ervan verzekeren dat we gebruikmaken van ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd vanwege hun hoge kwaliteit, uitstekende zuivere eigenschappen en de klantveiligheid die ze bieden. Al onze producten worden bovendien uitgebreid getest op klantveiligheid en voldoen aan strenge lokale en internationale veiligheidsregels.

Wij volgen nauwlettend nieuw onderzoek en in lijn met onze wens voor continue vooruitgang reviewen we wetenschappelijk research over ingrediënten die wij regelmatig gebruiken en identificeren wij stappen om onze portfolio te verbeteren als het aankomt op milieuprestatie en producteffectiviteit.

De Strawberry Softening Gel Lotion van The Body Shop® is half 2020 uit het assortiment gegaan, waardoor de focus binnen de Strawberry-bodyproducten nu ligt op Body Yogurt en Body Butter. Dit houdt in dat de Strawberry Softening Gel Lotion wordt uitgefaseerd en op sommige punten nog verkocht kan worden.

The Body Tea Tree Hand Wash bevat een zeer laag gehalte aan Benzophenone-3 en we zullen het gehalte aan Benzophenone-3 in dit product bekijken en vervangen met een stof die ons helpt om onze milieu-voetafdruk te verbeteren. Bij The Body Shop kijken we voortdurend naar manieren om onze milieu-voetafdruk te verbeteren en tegelijkertijd willen we de klantveiligheid van onze producten behouden door te kijken naar wetenschappelijk bewijs over ingrediënten en technologieën in lijn met internationale wetgeving.

Zodra er nieuwe onomstotelijk wetenschappelijk bewezen data beschikbaar zijn over ingrediënten die wijzen op een negatief effect voor het gehalte waarin wij ze gebruiken in een product, dan zullen we opnieuw kijken naar de receptuur van het betreffende product en de ingrediënten in kwestie verwijderen zonder dat dit ten koste gaat van de werking en effectiviteit van het product. We weten dat sommige cosmetische ingrediënten verwarrend en controversieel zijn. We willen graag een eerlijk en transparant bedrijf zijn, vandaar dat de informatie over onze ingrediënten te vinden is op onze website of via onze klantenservice.

Met betrekking tot parabenen, kunnen we bevestigen dat al onze nieuwe producten worden gemaakt zonder deze ingrediënten. In sommige van onze producten gebruiken we bepaalde soorten parabenen als conserveringsmiddelen zodat je ze langer kunt gebruiken. We weten dat onze klanten zich zorgen maken over parabenen. We willen natuurlijk dat zij blij zijn met onze producten. Daarom streven we ernaar om geen parabenen meer te gebruiken en we zijn daar continu mee bezig. Op onze website vinden klanten meer informatie over onze ingrediënten.